zondag 27 mei 2012

Trainingsritje over de veluwe.

In de endurancesport leer je veel nieuwe mensen kennen. Zo kennen wij ook Heleen van stal "Fra Limgardur".
Al een paar keer waren we Heleen tegengekomen op wedstrijd en sinds een tijdje hadden we ook online contact en zo kwamen we op het idee om een keer samen te gaan trainen.
Zo gezegd, zo gedaan.

Gisterochtend hebben we Irma en Rakesh op de trailer gezet voor een rit naar Heerde, met ruim een uur rijden waren we daar aangekomen en konden we de paarden bij Heleen in de buitenbak zetten zodat ze de beentjes konden strekken.

Samen met ons reed nog een klant van Heleen mee op 1 van de ijslanders van Heleen waardoor we met een gezellig viertal op pad konden nadat we de paarden gezadeld hadden. Eerst gingen we door een tunnel onder de snelweg waarna we nog een stukje langs een rustig weggetje moesten voor we bij het eerste bospad aan kwamen. Heleen had voor ons een route over de veluwe uitgezocht van 20 km met mooie zandpaden, grindpaden tussen landerijen door en af en toe ook een stukje asfaltweg. De route was te volgen via bordjes met nummers van knooppunten. Hoewel de bordjes soms wat lastig te zien of te lezen waren hebben we de route toch goed kunnen vinden.

Al onze paarden vonden het erg gezellig en liepen dan ook zonder problemen afwisselend naast een ander of achter elkaar. We hebben veel gedraafd wat wel een goede training was voor mij en Rakesh, hij galoppeert veel liever buiten omdat dat makkelijker is en minder inspanning kost. Zijn draf buiten is minder sterk en word vooral zwaar als hij wat langer loopt en dan kost het mij ook meer moeite om hem goed te laten lopen. Toch heeft hij tot het eind de draf redelijk goed volgehouden, de laatste kilometers liep hij wel wat rommelig maar kon ik hem toch goed rijden. Toen we bijna weer terug bij de stal waren en gingen uitstappen vond hij toch wel dat hij nog niet klaar was en ging hij nog lekker lopen dansen. Bij Heleen op stal konden we de paarden lekker afspuiten en mochten ze daarna weer in de buitenbak lopen en natuurlijk even rollen. We hadden muesli meegenomen zodat Rakesh en Irma wat konden eten terwijl wij met z'n vieren nog even konden zitten en napraten met wat drinken erbij. We hebben erg genoten van de mooie omgeving en de gezellige rit. Nogmaals dankjewel Heleen voor je gastvrijheid en de leuke dag!!

Wil je meer weten over de stal van Heleen? Ga dan naar www.fralimgardur.nl Op deze site vind je alle informatie over Heleen haar paarden, de boerderij en de activiteiten die ze organiseert.
Je kan oa paardrijles bij haar volgen maar ook organiseert zij deze zomer een ponykamp bij Laag Soeren. Ook kan je natuurlijk bij haar een buitenrit maken op een paard van haar of je eigen paard en nog veel meer.



1 opmerking:

  1. Hoi Anouk,

    Wat een leuk verslag kom ik hier tegen zeg! Ik heb ook geweldig lekker gereden en ben TROTS op Mujannah!!! Morgen gaat Liselore voelen en kijken of Mujannah de 16e mee kan naar Renkum...hoop het!

    Gr. Heleen.

    BeantwoordenVerwijderen