dinsdag 15 mei 2012

Schaapjes.

Op buitenritten kom je soms vreemde dingen en situaties tegen. Zo kwamen we afgelopen weekend ineens weer een kudde schapen tegen. Nu zul je denken: dat is toch niet zo vreemd. Voor ons misschien niet maar voor een paard is het een raar wit pluizebol ding op pootjes wat heel hard wegrent als je eraan komt.

Een paar jaar geleden ben ik hier met Irma ook al eens op gestuit. Vanuit de verte zagen we ze lopen dus namen we tempo terug naar een drafje en dan.. staan ineens al die witte pluizebollen op en naast je pad. Irma draaide om en ik lag ernaast.
Gelukkig is Rakesh een stuk makkelijker. Op de wedstrijd in Otterlo in 2011 kwamen we ook al eens schapen tegen alleen hadden deze allemaal een bel om wat dan wel weer raar is.
De schaapskudde in ons trainingsgebied is blijkbaar totaal niet eng of raar ook al lopen de witte en zwarte schapen gewoon door elkaar. Rakesh liep er heel vrolijk tussendoor alsof hij alle schaapjes het liefst even persoonlijk gedag had gezegt door even met zijn zachte snuit door hun wollige vacht te snuffelen (maar dat mag natuurlijk niet).
Gelukkig vonden de schaapjes ons wel eng en gingen dus netjes aan de kant waarna we onze weg gewoon weer konden vervolgen.



Een paar jaar geleden liepen er regelmatig mensen met ezeltjes in ons bos, ook zoiets raars.. Ik ben benieuwd of we die dit jaar weer tegen gaan komen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten