zondag 22 april 2012

Trainen, trainen en nog meer trainen.

Endurance rijden is leuk, maar houd ook in dat je moet trainen. Vooral veel trainen of het nou regent of de zon schijnt.
Samen met Rakesh ben ik zo'n 6 dagen in de week aan het werk. Sommige mensen vinden dit misschien veel, maar Rakesh werkt graag en wil volgens mij het liefst iedere dag aan het werk. Maar 1 dag moet hij toch verplicht rust.
Onze training per week bestaat uit enkele keren een buitenrit van 10 tot 25 km, 1 a 2x dressuur en we proberen toch ook wel in ieder geval 1x in de week te longeren los of bijgezet. Als voorbeeld nemen we even afgelopen week van maandag 16 april tot vandaag 22 april.

Maandag 16 april :
We hebben een ronde van 18 km door het haaksbergerveen gemaakt met een gemiddelde snelheid van 9.7 km/u als je het in en uitstappen niet meerekent.
Dinsdag 17 april : Deze dag een klein, rustig rondje om de spieren weer een beetje los te rijden na de iets langere rit van gister. Gemiddeld 9 km/u zonder in en uitstappen meegerekend.
Woensdag 18 april: Vandaag was het tijd voor dressuur. Eerst een halfuur loswerken en daarna veel oefeningen zodat hij zijn rug goed gaat gebruiken en lekker aan de teugel gaat lopen.
Donderdag 19 april: Eigenlijk wouden we een klein rondje maken maar uiteindelijk werd dat toch een wat langer rondje en de paarden liepen heerlijk dus zo erg was dat niet. Het tempo lag ook lekker hoog gemiddeld namelijk 13,5 km/u
Vrijdag 20 april: Een dagje rust. Lekker even poetsen en wat grazen.
Zaterdag 21 april: Weer tijd voor een buitenrit. Dit keer weer een lange ronde, 22 km deze keer. Het was de eerste keer dat we deze route weer reden en het regende maar al met al hebben we goed door kunnen rijden, ons gemiddelde was 11,7 km/u.
Zondag 22 april: Even een halfuurtje gelongeerd aan een halster en daarna ging het regenen dus zijn we in de binnenbak nog wat gaan spelen door aan de hand wat leuke oefeningen te doen zoals wijken en buigen.

En zo gaat het ongeveer iedere week. Nu zijn onze lange buitenritten nog 20 a 25 km maar dit word langzaam wel opgebouwd naar een langere afstand maar dan moeten we eerst nieuwe routes zoeken. Komende week doen we rustig aan want 29 April gaan we eerst nog mijn eerste klasse 2 met Rakesh starten. Daarna heeft Rakesh een week rust en dan gaan we lekker weer verder trainen en langere routes zoeken!
Oja als je op de datum klikt wanneer we een buitenrit hebben gemaakt kan je onder andere zien welke route we hebben gereden, je kan hier ook kijken naar de rest van onze ritten die we maken.

Nog enkele tips:
* Eerst een halfuur tot 45 minuten dressuur rijden in de bak en ga daarna nog een buitenrit maken.
* Bloktrainingen; Maak drie dagen achter elkaar een flinke buitenrit (+/- 20 km bijvoorbeeld) wel erna een dag of 2 je paard de rust gunnen om te herstellen van zijn training.
* Houd bij hoe snel je rijd en wat voor afstand je maakt zodat je kunt vergelijken of je vooruit gaat.
* Train behalve de conditie van je paard ook je eigen conditie ;)

Ik ben echt verrast over jullie vele bezoeken op mijn blog, dat had ik echt niet verwacht.
Hopelijk komen jullie mijn blog nog eens lezen of laat eens een reactie achter als je iets wilt weten of een idee hebt voor een nieuw blogbericht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten