zondag 29 april 2012

Onze eerste klasse 2

Bijna precies een jaar geleden startte ik voor het eerst met Rakesh in Ommen. Nu een jaar verder is het goed  uitrijden van onze eerste klasse 2 een feit. En wat hebben we genoten!! 

Het was wel vroeg op staan vanochtend. 5u ging de wekker dus uit bed en ontbeten, daarna nog de laatste spullen in de auto gepakt en daarna naar stal om Rakesh klaar te maken en in te laden. 
Om half 8 arriveerden we op het terrein, we konden redelijk rustig aan doen met aanmelden, voorbespreken en keuren. Na het keuren gelijk gaan zadelen en naar het start terrein gelopen. 

Toen ik erop zat mochten we ook bijna meteen weg. In een rustige draf zijn we vertrokken en al gauw zijn we maar gaan galopperen. Het eerste stuk zijn we goed doorgekomen. Een heel stuk hebben we alleen gereden tot we bij een groompunt kwamen en dus ook bij de stuw die daar gelijk na kwam. De paarden wouden niet makkelijk over de stuw maar uiteindelijk durfde Rakesh met mijn vader ernaast voorop naast een ander paard. Na de stuw zijn we met een groep van 5 samen blijven rijden tot de vetgate. Onze paarden hadden allemaal een gelijk tempo en konden het goed vinden. 

Op de vetgate konden we snel aanbieden en was hij ook gelijk goed. Na lekker onze rust genomen te hebben zijn we weer op pad gegaan. We konden aanhaken bij iemand die voor de vetgate ook in het groepje reed en daar hebben we een hele tijd samen mee gereden. 
Toen er weer zandpaden in zicht waren vond Rakesh het wel tijd voor een hoger tempo en zijn we alleen verder gegaan. 

Tussendoor op een groompunt nog gekoeld maar hij had eigenlijk geen tijd om stil te staan dus gauw gekoeld en daarna ook gelijk weer verder. Met nog een kilometer of 14 te gaan kwam ik tot de conclusie dat we wel erg hard gingen. Harder dan eerst de bedoeling was eigenlijk, maar Rakesh liep zo goed en lekker dat dat niet erg was. Onderweg de tijd berekend waarop ik moest finishen om gemiddeld 15km/u te rijden en met die tijd in mijn hoofd verder gereden. 

Het laatste stuk zijn we rustig gaan stappen om ook op de finish gelijk aan te kunnen bieden. Ook nu was Rakesh gelijk goed en dus konden we afzadelen en voorbereiden voor de nakeuring. Natuurlijk moest Rakesh even rollen na het harde werken en dat mag dan ook. 

Bij de trailer hebben we hem weer schoon gespoeld en lekker warm ingepakt en allerlei dingen voorgezet om te eten. Toen het bijna tijd was voor de nakeuring weer rustig die kant op gelopen. Rakesh had het wel koud ofzo want de spieren in zijn achterhand trilden dus zijn we rustig rond blijven stappen. Op de nakeuring was gelukkig alles wel goed, ook de locomotie want we moesten 2 keer lopen omdat de vet dacht iets te zien. Daarna lekker rustig naar de trailer gelopen en ondertussen Rakesh nog wat laten grazen. Bij de trailer terug kwam hij weer helemaal tot rust en ging lekker van alles staan eten en ook drinken. 
Zo hebben we nog een tijdje lekker gezeten en met vrienden gekletst die er ook waren en gereden hadden. 
Toen Rakesh aangaf het toch wel een beetje zat te zijn hebben we hem weer op de trailer gezet en zijn we weer naar huis gereden. Thuis kon hij nog lekker even de wei in met z'n vriendjes terwijl ik zijn stal kon doen. 

Vanavond hoorden we dat we zelfs als 5de zijn geëindigd. Onze gemiddelde snelheid was 14.665 km/u, hoger dan gepland maar ik ben heeel tevreden en erg trots op mijn Rakesh. Hij heeft het geweldig gedaan en de komende dagen krijgt hij lekker rust. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten