maandag 10 augustus 2015

1000 goedgekeurde kms met Rakesh

Eigenlijk moest dit een andere titel krijgen maar samen met Rakesh heb ik de grens van 1000 goedgekeurde wedstrijdkms gehaald!
Onze teller staat nu op 1040 km! 

De wedstrijd in KWB was voor ons niet meer dan een training. Met al een tijdje een hoger doel in de planning (onze eerste 120er) hadden we de afgelopen week thuis al meerdere kilometers gemaakt en KWB zou de afsluiter worden van deze bloktraining met een totaal afstand van 120 km.

Nadat we thuis met onze basissnelheid van ong 14 km/u al zo'n 80 km hadden afgelegd was mijn planning om de 44 km met zo'n 15 a 16 km/u af te leggen. Rakesh bood echter heel wat anders aan.. We wilden wel doorrijden dus mooi vooraan gestart en gelijk lekker door gaan rijden. Zo vooraan kon ik lekker rijden, geen gezeur of gedram van Rakesh zn kant maar gewoon een lekker relaxt paard onder me. Samen met Dushi dieselden ze vrolijk door en uiteindelijk reden we met zn twee lekker vlot dat eerste rondje door. Met ruim 16 km/u gemiddeld kwamen we de vetgate binnen. Rakesh zat toen we het terrein op kwamen al onder de 60 maar we moesten toch afzadelen en ook even wachten tot Dushi ook goed was om aan te bieden. Allebei goed dus lekker uitrusten in de vetgate.
Rakesh ging goed eten en drinken, hij liep lekker te bunkeren in alle verschillende dingen aan voer die er voor hem stonden! Zo zien we dat graag. 


Bitloos de 2de ronde in en weer lekker gaan rijden. Net op t zandpad en vlak voor t hek viel Willemien van Blossom af, dat was wel ff schrikken want dat ging behoorlijk hard! Terwijl Aileen Willemien hielp gingen wij Blossom ophalen die een paar meter verder was blijven staan.
Gelukkig waren ze beide oke en kwam er iemand aanlopen die haar zou helpen om weer op te stappen en zijn we weer verder gereden.
Even uit het ritme maar toen we weer op weg waren was dat al gauw weer goed. Dushi en Rakesh lopen altijd zo fijn samen!
Rakesh dronk goed onderweg bij mijn grooms en uit de ton op het waterpunt!
En dan ben je zo weer op t stuk over de hei en dan zonder dat je t beseft ben je ook al bijna weer bij de finish.
Ondanks dat het dan staptraject is toch voor de lol hand in hand gefinisht en de vets/jury/organisatie mochten inie mine mutte doen wie van ons er 1 en 2 zou zijn.

Uiteindelijk lag onze gemiddelde snelheid op 17 km/u en moest ik rakesh onderweg vaak nog tegenhouden om niet harder te gaan. Tja ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon een toppertje is!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten