donderdag 11 juni 2015

Op vakantie met Rakesh!

Oke een vakantie mag je het misschien niet echt noemen maar het klinkt wel leuker dan een heuveltjes bootcamp. Afgelopen vrijdag 5 juni heeft papa Rakesh en mij en al onze spullen gedropt bij het Pferdehof Montferland. Voor het geval je het herkend, dat is inderdaad de locatie waar ook de endurance Montferland start.
Wij mochten dus samen met Aileen en haar Dushi een weekendje genieten van hun gastvrijheid. Aileen had hier in 2014 een overnachting gewonnen die ze dit weekend verzilverd heeft en ik was mee voor de gezelligheid :p want samen rijden, trainen en leuke dingen doen is vele malen beter dan alleen.

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik echt op vakantie ben geweest dus alleen t inpakken al voor mezelf en voor Rakesh was soms toch nog wel lastig. Als je dan denkt dat je alles hebt houd je toch dat gevoel dat je wat vergeten bent en daarnaast heb je altijd dingen ingepakt die je uiteindelijk toch niet nodig hebt.
Eenmaal aangekomen bij het Pferdehof stond Dushi al in haar weitje en had Aileen de complete rondleiding gehad. Rakesh zijn wei was ook al klaar dus hij mocht gelijk uit de trailer en lekker t land op.
We kregen een schattige blauwe pipowagen toebedeeld met uitzicht op de weitjes en voor t huisje een zitje. Na eerst zelf de omgeving te hebben verkend en te hebben gegeten gingen we 's avonds met de paarden op pad om t bos te verkennen. Gewapend met een kaartje in de hoop dat we zo niet zouden verdwalen maar dat was gelukkig niet nodig en waren we zelfs nog terug voor t voorspelde noodweer. Paardjes buiten in de regen en wij binnen met een filmpje. Tussen de buien door 's avonds nog even hooi brengen en de paardjes welterusten wensen is leuk maar 's ochtends wakker worden en als eerste je paardjes zien (Nah vooruit, de eerste die ik zag was Aileen) en een knuffel kunnen geven als je ze komt voeren is nog veel leuker!
's Ochtends mooi op tijd gaan rijden en (deze keer met Ilva als begeleiding) zodat we 's middags lekker zelf van de zon en de mooie omgeving konden genieten om als afsluiter 's avonds nog samen een rondje te maken met de paardjes. Laatste nachtje slapen alweer en 's ochtends ons laatste rondje op de planning. Toch een knappe prestatie ook om t hele weekend niet te verdwalen en dat gewoon op de laatste dag te doen. Maar dankzij ons kaartje wist ik nog steeds waar ik was, we konden alleen t ruiterpad niet terugvinden XD meneer de boswachter vond t helaas minder leuk, maar we zijn m dankbaar voor t wijzen van de weg en t niet uitdelen van een boete a 97 euro..
Eenmaal weer terug was t helaas ook tijd om alles weer in te pakken. Paardjes ondertussen nog even in de wei, zij waren als laatste aan de beurt.
Gelukkig zien we Aileen en Dushi snel weer in Renkum waar we samen de 88 km rijden!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten