dinsdag 11 november 2014

Uitstapje naar de dressuur

Na de voor ons laatste en tevens geslaagde endurancewedstrijd van dit seizoen in Haarle (waar eigenlijk niet zoveel over te vertellen was) zijn we enige tijd druk geweest met het oplossen van een probleem met singelwondjes. We hebben diverse singels geprobeerd, heel veel gelongeerd en zonder zadel gestapt tot de wondjes weer dicht waren en we telkens weer niet de oplossing hadden gevonden.
In die tijd hebben we ons voornamelijk gestort op de dressuur gezien je zonder zadel weinig kan buitenrijden.
Uiteindelijk hebben we dan toch de oplossing gevonden en mooi op tijd want we hadden ons al opgegeven om 2 november mee te doen aan een impuls dressuurwedstrijdje. Uiteraard gingen we 2 proeven rijden, maar dan moest er wel even geoefend worden met laden en een binnenbak etc etc.

Mijn dressuuroutfit werd aangevuld met glad leren chaps en het weekend voor de wedstrijd werd Rakesh in het diepe gegooid en moest hij de trailer in en mee naar Horstlinde. Het laden viel behoorlijk mee en het rijden in de binnenbak ook dus hebben we daar even een pittig lesje gehad, want daar moet je tenslotte gebruik van maken als je in zo'n mooie binnenbak rijd.

We waren de desbetreffende zondag pas 's avonds om 7 uur aan de beurt. Rakesh moest helemaal opgetut worden dus kon dat mooi dezelfde dag. Zaterdag had ik alvast z'n staart gewassen en zijn achtervoetjes en zondag was het tijd voor zijn voorvoetjes en heb ik hem helemaal netjes ingevlochten.
Het laden ging toch weer net iets vlotter als de week ervoor en zo waren we netjes op tijd op locatie. Er stonden al best wat trailers met paarden waarvan sommige paarden best wat onrustig waren, gelukkig liet Rakesh zich niet gek maken en konden we hem rustig op de trailer laten staan zodat wij konden kijken waar alles was en ik me kon aanmelden en betalen. Ook gauw even gekeken bij de ruiters die toen moesten rijden en daarna Rakesh van de trailer gehaald. We waren bewust wat vroeger zodat we alle tijd hadden dus ben ik eerst even een rondje gaan lopen met Rakesh zodat hij alles kon zien.
Opgezadeld en naar de losrijdbak gestapt om rustig te gaan losrijden voor we de eerste proef moesten rijden. Rakesh was braaf en liep erg lekker. Eenmaal in de ring voor t eerste proefje vond hij het toch wat spannend, er gebeurde veel omheen en er was ook veel te zien. Met name de witte hekjes waren eng maar ik heb hem gewoon rustig de proef doorgereden. Gelijk door naar de tweede proef in weer een andere bak, hier was minder te zien en na zo'n eerste proef is het toch al minder vreemd. Ook nu weer rustig de proef gereden ook al vond Rakesh het hier ook wel spannend.
Onze punten waren 162 en 171, niet bijzonder maar ik was al heel trots dat Rakesh zich zo goed gedragen heeft! Netjes laden op de heen en terug weg en braaf in een vreemde binnenbak met vreemde paarden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten