donderdag 21 augustus 2014

Weekendje Kootwijkerbroek

Afgelopen weekend zijn we op zaterdag afgereisd naar Kootwijkerbroek om hier gezellig een nachtje te overnachten en zaterdags de 17de de wedstrijd te rijden.
Voor Rakesh was deze wedstrijd alleen maar om kilometers te maken en ons nieuwe zadel op wedstrijd te proberen, maar we gingen niet voor niets! We ging voornamelijk mee als support voor ons endurance maatje Aileen en paard Dushi. Voor haar was dit haar eerste klasse 2 en na al twee keer afgekeurd te zijn zag ze er best tegenop dus hebben Rakesh en ik haar de wedstrijd door geholpen en allerlei nuttige tips en trics meegegeven.

Waar ik zelf tegen op zag was het overnachten, voor ons niet dan.. maar met name Rakesh. Afgelopen keer in Grolloo ging dat niet volgens plan. Gelukkig dit keer in Kootwijkerbroek was er niks aan de hand. Hij had een fijn stalletje en het was er heerlijk rustig, meneer draak had goed geslapen, netjes gedronken *yeeeh* en was behoorlijk aan het stuiteren 's ochtends. Gelukkig konden we de hele dag gebruik maken van de stal dus af en toe kon hij even terug om tot rust te komen. Op stal rustig kunnen poetsen en vlechtjes maken en later ook heerlijk rustig kunnen zadelen.
Daarna naar de start gelopen en ons voorbereid. Het was nog rustig gelukkig en Rakesh leek mooi relaxt.
Een rustig plekje op gezocht om op te stijgen en hup erop.. helaas ging dat niet volgens plan en lag ik er bijna sneller naast als dat ik erop zat omdat Rakesh ineens een rodeo-actie begon. Altijd blij dat mijn moeder hem nog extra vast heeft ik was rustig blijven hangen en stond al gauw weer met 2 voeten op de grond zodra hij rustiger werd. Op voor poging 2 en toen ging het wel goed al was hij nog erg fris. Lekker los gaan draven en ineens had ik zomaar m'n dressuurpaard bij me!

En dan is het tijd voor de massastart, achter de auto aan rustig achteraan met alles mee. Rakesh is altijd overenthousiast dus moet hem altijd goed inhouden, maar uiteindelijk word hij wel rustig en al kwebbelend zijn we in een constant tempo doorgereden, tussendoor op de groompunten even koelen en weer lekker verder. Na een hele poos draven eindelijk een heel stuk galop gedaan en daar werden de paardjes echt weer even wakker van. Eerst moest er geraced worden maar al gauw toch de rem erop gezet, Rakesh voorop en in een normaal galoptempo verder. Dan ben je zo weer een paar km verder, weer gaan draven en een km voor de vetgate gaan stappen. Rustig de tijd genomen en aangeboden. Beide paardjes waren goed dus lekker de rust gepakt. Het waaide ontzettend dus paarden goed ingepakt met dekens om ze warm te houden, als het zo koud is duren 40 minuten wel erg lang maar al gauw zadel er weer op, losstappen en gaan.
Omdat het eerste rondje vrijwel perfect was gegaan met goede waardes enz wilden we het tweede rondje precies zo rijden, dus weer lekker begonnen met draven in een mooi constant tempo. Paardjes hadden er nog steeds zin in dus dat was super. Het ging zo lekker dat we nu al eerder een galopje in hebben gezet en dat vonden de paarden ook fijn.
Na onze lange galop over de prachtige paarse hei gingen we het bos weer in en kwamen we ineens een ponygroep tegen op buitenrit. Rustig gepasseerd en bleek dat er een meisje van hen van haar pony gevallen was en ze lag een stukje verder op het pad. Ook hier rustig langs en toch maar even de organisatie gebeld want er zouden nog veeeel meer ruiters langs komen en ideaal is dat niet. In een rustig drafje doorgegaan tot 1 km voor de finish. Hier weer gaan stappen om de paarden snel en goed aan te kunnen bieden. Rakesh was al snel goed en Dushi na even koelen gelukkig ook! Aangeboden en allebei natuurlijk goed, natuurlijk restte alleen de nakeuring nog dus lekker gaan verzorgen en na een halfuurtje weer aangeboden en ook nu beide weer goed (alleen Rakesh had een hogere hartslag maar meneer wilde niet plassen buiten in de wind, eenmaal op stal ging hij netjes staan plassen).
Voor Rakesh is dit natuurlijk niet uitdagend genoeg maar hij heeft Dushi wel super begeleid en meestal ook het goede voorbeeld gegeven en met daarbij alle tips en trics heeft Aileen haar eerste punt verdiend in de klasse 2!
Als kers op de taart mocht Aileen ook nog naar huis met een 4de plaats! Rakesh en ik waren direct na haar op de 5de plek geeindigd. Een prachtig resultaat dus op een heel gezellige dag. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten