zondag 30 september 2012

60km in Grolloo

Afgelopen zaterdag 22 September hebben Rakesh en ik ons endurance seizoen van dit jaar afgesloten met de klasse 2 van 60km in Grolloo. En ook met goed resultaat.

Onze dag begon om 5u en na ontbijt en het inpakken van de rest van de spullen gingen we naar stal om Rakesh op te halen. Eenmaal de trailer achter de auto konden we Rakesh inladen, maar Rakesh dacht daar toch echt anders over. Na ongeveer 20 minuten stond hij eindelijk op de trailer en konden we vertrekken. Het was toen al bijna 7u en we waren dus behoorlijk aan de late kant. Om half 9 kwamen we op het wedstrijd terrein en waren de taken verdeeld. Samen met mama ging ik naar het secretariaat en Rakesh voorkeuren terwijl de rest naar de voorbespreking ging.
Na het keuren hebben we Rakesh nog wat te eten gedaan en ondertussen opgezadeld en zijn we 10 minuten achter de massastart weggegaan.
De eerste lus was 35 km en was heel gevarieerd in route en ging over smalle slinger paadjes en bredere zandpaden en zelfs een stuk langs het water waar je als je wou ook doorheen kon rijden.
Helaas had het de dag ervoor erg geregend en waren de paden behoorlijk modderig waardoor we niet echt tempo konden maken, ook zaten er tussen de modder soms boomwortels waardoor je goed moest opletten. Rakesh had door dit alles zijn enthousiasme een beetje verloren, de modder was zwaar en zonder uitzicht op de ruiters voor ons moest ik hem blijven aanmoedigen om door te gaan.

Na een voor mijn gevoel best lange rit kwamen we bij de vetgate aan waar we gelijk konden aanbieden met een hartslag van 52. De rest van Rakesh' waardes waren ook goed dus onze rust ging in. Ingepakt in dekens kon Rakesh lekker rusten en ondertussen lekker eten. We hadden een aantal proefzakjes muesli en ook verschillende bakken eten klaargezet zodat hij zelf kan kiezen wat hij lekker vind of nodig heeft. Een halfuur is dan zo voorbij en dan is het alweer tijd om te zadelen en op te stijgen. Rustig in stap zijn we vertrokken na nog een kleine uitleg van de start/finish mensen over hoe ik het begin stukje moest rijden want dat was veranderd. Een paar meter na het passeren van de start/finish vanuit de vetgate kwam mij iemand anders achterop met een arabische hengst. Ze vroeg of ze bij mij aan mocht sluiten want haar paard was aardig over de zeik. Rakesh kon ook wel wat motivatie gebruiken in de vorm van een vriendje dus samen de 2de lus ingegaan. Dit was zeker geen slecht idee. De 2de lus was qua terrein een stuk makkelijker te rijden en nu we met z'n 2 reden konden we aardig tempo maken. Buiten dat het veel sneller ging was het ook nog eens erg gezellig en dat vonden de paarden ook. Zelfs onze grooms waren blij dat we samen waren gaan rijden omdat het zo goed klikte tussen de paarden. Deze ronde konden we ook lekker galopperen en al gauw kwamen we weer dichter bij de finish. Op het laatste groompunt stonden onze grooms nog een keer met een koek voor ons en water voor de paarden en daarna konden we nog een stuk door rijden voordat we moesten gaan stappen voor de finish.


Aangekomen bij de finish kon ik weer direct aanbieden en had Rakesh een hartslag van 44. Goed gefinisht dus, in de auto hebben we een watertank met pomp dus zijn we Rakesh eerst gaan afspuiten waarna we hem weer goed hebben ingepakt met dekens waarna we rustig naar de groomarea zijn gelopen waar het voer voor Rakesh nog stond. Na een halfuurtje weer na de nakeuring waar Rakesh nog even lekker uit zijn dak ging met voordraven. Hij liep mooi naast me te dansen waarop we als commentaar van de veterinairen kregen dat hij nog wel een rondje zou kunnen en klaar was voor de klasse 3.
Blij met een goed einde kon Rakesh lekker nog meer gaan eten en wat rusten waarna we ook weer naar huis zijn gereden.

De volgende dag stonden de uitslagen op internet en daaruit bleek dat Rakesh en ik nog 3de waren geworden. Daarbij kwam nog dat Rakesh de dag erna er nog super fit en spierpijnloos bij stond en dat maakt mij helemaal trots! Een goede afsluiting en weer paar doelen behaald.
We hebben nu namelijk alle punten in de klasse 2 gehaald en mogen nu klasse 3 starten en mijn doel was om Rakesh sterker te maken in de draf zodat hij ook op een wedstrijd makkelijker draaft en dat ging deze keer ook super.

Op naar volgend seizoen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten